II Internacionalni Jujutsu seminar

seminarU subotu 04.06.2016.  godine u organizaciji Aikido Jujutsu kluba "Shindokan" Sarajevo održan je II po redu Internacionalni Jujutsu seminar. Seminar je bio podjeljen u dvije cjeline. Prvi dio seminar je održan u prvom dijelu dana sa osvrtom na Aikijutsu i komparaciju tehnika kroz poznate borilačke vještine. Za 90 minuta koliko je trajao prvi dio jednodnevnog seminara Shihan Ivica Zdravković je kroz prezentovanje teorije i prakse prikazao više od 20 različitih tehnika iz Aiki Jujtsu-a. Na seminaru mu je asistirao Vladimir Meničanin.

 

U drugom dijelu dana održan je i završni dio seminara. U nešto više od 120 minuta, Shihan Ivica Zdravković je prikazao veliki broj tehnika tradicinalnog Jujutsu-a i principe sportskog Jujutsu-a. Završnih 30 minuta je bilo posvećeno tehnikama samoodbrane i parternim tehnika.

 

Učešće na seminaru pored gostiju uzelo je i preko 20 članova našeg kluba.

 

Još jednom veliko hvala Shihan Ivica Zdravković 8. dan Jujutsu na prenesenom teorijskom i praktičnom znanju.

 

Za sve članove koji žele da preuzmu fotografije sa seminara molim da pošalju email sa imenom i prezimenom na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

 

Seminari

Nema seminara u navedenoj kategoriji.

Facebook

Copyright © 2018 Aikido Jujutsu klub "Shindokan" iz Sarajeva. Sva prava zadržana. Design by ScorpioDesign