oklubu

Aikido Jujutsu klub "Shindokan" započeo je sa radom 1988. godine uz punu podršku članova i trenerskog osoblja tadašnjeg Judo kluba "Bosna". Klub 05.12.1997. godine nastvalja sa radom pod nazivom Udruženje Građana Aikido klub "Osnivač" Sarajevo. Pod ovim nazivom klub radi sve do 01.07.2010. godine kad mijenja naziv u Aikido Jujutsu klub "Shindokan". 

Od 1997. godine do danas klub nije prekidao svoje aktivnosti. Klub 2002. godine postaje punopravni član "Međunarodne Asocijacije Borilačkih Vještina" i predstavnik za Bosnu i Hercegovinu ove asocijacije. U organizaciji kluba održan je prvi seminar Aikido vještine u Bosni i Hercegovini. Klub trenutno broji preko četrdeset aktivnih članova. Od 01.09.2003. godine klub je podjeljen na dvije sekcije:

  • Ju Jutsu
  • Aikido

Klub je član i jedan od osnivača Budo savjeta Bosne i Hercegovine (BSBIH), udruženja  iz oblasti borilačkih vještina i sportova. Od 2007. godine klub je punopravni član International Shinbudo Association (ISA), sa aktivnim učešćem na takmičenjima i seminarima u organizaciji ISA. 

Članovi kluba od 2003. godine učestvuju na mnogobrojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima u vještini Jujutsu. Na ovim takmičenjima članovi kluba su osvojili preko 50 medalja u disciplinama:

  • Jujutsu Mix Kumite
  • Jujutsu kata
  • Sport Kenjutsu

Članovi kluba aktivno su učestvovali u preko 15 javnih demonstracija Aikido i Jujutsu vještine, kao i u nekoliko TV emisija (prikaz tehnika samoodbrane Aikido i Jujutsu).

Seminari

Nema seminara u navedenoj kategoriji.

Facebook

Copyright © 2018 Aikido Jujutsu klub "Shindokan" iz Sarajeva. Sva prava zadržana. Design by ScorpioDesign